I znowu mam dla Was coś zdrowego i niesamowicie łatwego do przygotowania !
Pudding z nasion szałwi hiszpańskiej
(po angielsku chia seeds dla tych, którzy przebywają za granicą).
Potrzebujemy:
- nasiona szałwi,
- mleko migdałowe,
- miód jeśli chcemy bardziej słodki deser, natomiast dla tych którym wystarczy słodkość owoców miód nie jest konieczny,
- owoce, wedle uznania.
Wsypujemy nasiona do szklanek, około dwie łyżki stołowe na jedną porcję.
Zalewamy mlekiem, ale nie do samego brzegu. Zostawiamy miejsce na owoce.
Wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny, ale może być nawet na noc.
A teraz musicie mi wybaczyć, ze względów technicznych zabrakło mi zdjęcia efektu końcowego. Ale znalazłam dla Was zdjęcie w sieci (mój pudding wyglądał bardzo podobnie).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz